Как да изберем надежден букмейкър?

Букмейкърите са субектите, които ви позволяват да влезете в света на залаганията без значение стратегията на залагане или техниката за управление на банкрола. Изборът на надежден сайт за залагане е важен за цялостното ви залагане и решаващ елемент за бъдещите играчи. Обикновено как се чувствате да залагате в определен букмейкър зависи от комбинация от фактори. Освен ако няма букмейкър, който ви подарява 100 лева всяка сутрин като жест на добра воля за това, че сте техен клиент и със сигурност ще изпъкне пред останалата част от сайтовете. Трябва да изберете разумно на кой сайт за залози да се доверите с парите и личните си данни и да очаквате удовлетворяващо изживяване в залагането.

Тази публикация очертава най-важните критерии, които трябва да вземете под внимание, когато обмисляте да отворите акаунт в определен сайт за спортни залози и ще ви предостави няколко съвета, които ще ви помогнат да изберете най-добрия букмейкър и да увеличите максимално печалбата си.

В идеалния случай си струва да създадете няколко акаунта в различни сайтове за залози. Има поне три основателни причини да си отворите акаунт в няколко букмейкъра, така че бихте могли да използвате няколко бонуса и да сравните различни коефициенти в различните компании и да изберете най-доброто от тях. Ето и нашите съвети:

 

какво трябва да знаем при избиране на букмейкър?

 

Лиценз на букмейкъра за вашата Държава

Най-важният фактор при избора на букмейкър е дали те имат законното разрешение да работят във вашата страна. Това не гарантира, че на 100% ще изживеете вашето залагане, разбира се, но поне ще имате смислени хора, на които да се оплаквате, в случай че нещо се обърка с парична транзакция или ако имате спор с букмейкъра.

Букмейкърите, които са получили лиценз за работа в определени страни, взеха отговорното решение да го направят по най-добрия начин.

Има сив пазар в индустрията за спортни залагания и от време на време може да се подхлъзнете да се регистрирате, депозирате и заложите в букмейкър без необходимия лиценз. Какво обаче ще направите, когато един ден спечелите доволна сума пари и този букмейкър откаже да ви плати? Те нямат официално лице, което да отговаря за тези неща и може да останете без заслужената си печалба.

Придържайте се към букмейкърите, на които законно е позволено да ви предоставят своята платформа за залагания. Използването на нелицензирани букмейкъри ви излага на излишен риск.

 

Репутация на букмейкъра

Какво казват другите за букмейкъра? Точно както трябва да направите проучване, преди да  изберете отбор, на който да заложите, така и ще е добре да научите колкото се може повече за онлайн спортните залагания. Прочетете някои отзиви от онлайн букмейкърите и за да научите повече, проверете как да изберете първия си сайт за спортни залози.

Репутацията е много важна в индустрията за онлайн залаганията. Ако цялостното мнение за букмейкъра е много добро, шансовете са доста високи. По същия начин букмейкърите, които отчуждават своите клиенти, бързо стават обект на сериозни отрицателни коментари.

Направете своите изследвания предварително. Ако много хора се оплакват от определен букмейкър, най-вероятно се случва нещо нередно и вие също трябва да избягвате този букмейкър.

Това не означава, че не трябва да давате шанс на новосъздадените букмейкъри, които все още нямат никаква репутация, независимо дали е положителна или отрицателна. Всеки трябва да започне от някъде, така че ако на пръв поглед нищо очевидно не ви притеснява, може би си струва да отворите сметка и при такива букмейкъри. Прочетете за останалите основни аспекти на сайта за спортни залагания онлайн, които трябва да вземете предвид, преди да се регистрирате.

 

Изплащане на печалби от спортни залагания

Коефициентите, които различните букмейкъри предлагат на едно и също спортно събитие, не винаги са еднакви. Някои букмейкъри имат по-висока печалба за вас от другите и съответно работят с по-нисък марж. Това означава, че комисионната, която вземат в резултат на предоставянето на вашата платформа за спортни залагания, е по-ниска. За по-подробен анализ по тази тема, вижте как действително работят букмейкърите.

Долната линия е, че бихте предпочели да залагате с букмейкър, работещ със 104% марж, отколкото с такъв при 112% марж, например. Изплащането на спортни залагания в даден букмейкър също варира от спорт до спорт, лига в лига и дори игра на основа на играта. Този букмейкър може да има непривлекателни коефициенти за игри в НБА, но може едновременно да ви предложи най-добрите цени на пазара за мачовете в тенис. Това несъответствие в коефициентите, предлагани за една и съща игра, е основната причина, поради която трябва да залагате на няколко букмейкъра.

Независимо от това, има някои букмейкъри, които имат много мизерно изплащане навсякъде. Ако се натъкнете на такава компания за залагания, която има очевидни нечестни коефициенти, които не са в синхрон с останалата част от пазара, избягвайте ги и вместо това инвестирайте времето и парите си другаде.

 

Бонуси и промоции предлагани от Букмейкърите

Почти всички букмейкъри предлагат на новите клиенти бонус за добре дошли при първия им депозит. Безплатни залози, депозитни бонуси с условия за преобръщане, подобрени коефициенти – това са най-популярните средства, с които букмейкърите се стремят да привлекат вниманието ви и да ви привлекат като нов играч.

Бонус „първи депозит“ за нови клиенти

Най-популярният бонус при повечето букмейкъри е Welcome Bonus ( Бонус за добре дошли ). Те могат да бъдат фантастични, но не се заслепявайте от страхотните оферти, защото това не е в основата на вашето редовно залагане, което ще търсите. Ще трябва да проверите условията на бонуса за добре дошли, тъй като може да се наложи да превъртите сумата от безплатния залог и печалбата два или три пъти, преди да можете да го изтеглите. Бонусите за добре дошли са там, за да се ползват, тъй като са безплатни, но в края на деня сумата във вашия баланс в букмейкърския  сайт е много по-важна.

Това може да окаже много положително въздействие върху вашия бюджет и дори да определи дали имате печалба или загуба в края на месеца.

Внимателно проучете условията за всяка оферта за добре дошли. Някои от бонусите за регистрация осигуряват голяма стойност за вашите залози и определено си заслужава да отворите акаунт в букмейкърите, които ги предлагат.

От друга страна, има бонуси за добре дошли, които съдържат скрити капани, като например да трябва да преобърнете сумата на вашия депозит и бонус, комбинирани 20 пъти, преди да опитате да изтеглите, или че трябва да залагате само на селекции с минимални коефициенти от 2,50, докато преобръщате бонусът. Това са само примери за промоции, които може би не си струват времето и парите ви.

Текущи промоции за залагания

След като вече сте използвали бонуса за добре дошли в букмейкъра, основен елемент, който определя цялостното ви залагане е количеството, разнообразието и привлекателността на текущите промоции, достъпни на сайта им. Едно е да залагате на място, което ви предлага 1-Miss Acca / Множество застраховки, Специални връщания на пари, Повишаване на коефицентите, Програми за лоялност и така нататък и съвсем различно изживяване, ако заложите на букмейкър, който не предлага нито едно от тези екстри.

Ако сте страстен фен на тениса, залагането на място, предлагащо текущи тенис промоции, е в пъти по-добро от залагането на място, което не се притеснява да направите същото.

Някои букмейкъри могат също да ви предложат скрити бонуси директно по имейл или чат на живо. Разбира се, няма да знаете за тази възможност, докато не се регистрирате и вече нямате история на залагания с този букмейкър. Независимо от това, докато извършвате своите онлайн проучвания за репутацията на букмейкъра, може да срещнете истории на други потребители, на които са били предлагани частни бонуси.

 

Коефициенти за залагане

Това е абсолютно прост, но решаващ момент. Просто трябва да намерите букмейкър, който ще ви предложи най-добрите коефициенти. Например, ако искате да заложите на «Челси», трябва да правите залог с най-добрите коефициенти. Виждате един коефициент на «Челси» със съотношение 1,40, а вторият по-висок на 0,2, няма причина да правите залог с по-ниски коефициенти.

В света на спортните залагания има утвърдени имена, когато става въпрос за коефиценти, тъй като обикновено попадате на по-популярни букмейкъри като, Ladbrokes, Betfair, Bet365 и техните водещи коефиценти за залагания. Колкото по-високи коефиценти, които вашите букмейкъри предлагат за любимия ви спорт, толкова повече потенциална печалба можете да натрупате. Но красотата на онлайн залаганията е, че можете да имате акаунт в няколко букмейкъра наведнъж и след това да използвате инструмент за съвпадение на коефициенти (или чрез ръчно сърфиране), за да видите кой има най-добрите коефициенти за пазара, който търсите.

Онлайн букмейкърите са затрупани с функции като залагания на живо ( In-Play ), азиатски хендикап, опции за изплащане на печалба преди да е завършило събитието ( Cash out ), резултати на живо и най-разнообразни промоции. Това са прекрасни допълнения.

 

Методи за депозиране и теглене

Доброто разнообразие от популярни методи за плащане в световен мащаб е добър показател за стабилността, репутацията и надеждността на букмейкъра. Почти всички букмейкъри работят с транзакции с дебитни / кредитни карти и банкови преводи. Други съвременни методи на плащане, които много залагащи предпочитат, са електронните портфейли като Skrill и Neteller. Paysafecard и PayPal, наред с други, също са сред най-разпространените средства за извършване на транзакция със доставчик на спортни залози.

Напоследък все повече букмейкъри започват да предлагат възможността за залагане с криптовалута. Има дори букмейкъри, специализирани само за Bitcoin като налична валута за депозити и тегления, докато всичките им промоции използват изключително и биткойн.

Ако предпочитате да използвате само един начин на плащане, уверете се, че букмейкърът го има на своята платформа.

Основните аспекти, които трябва да оцените, са:

  • Минимални суми за депозиране и теглене – обикновено колкото по-ниски са, толкова по-добре. Потърсете внимателно букмейкърите, които изискват от вас да депозирате значителни суми, като например 100 лева като тяхната минимална сума, и изисквате подобна цифра, когато искате да изтеглите средствата си.
  • Такси за депозиране и теглене – бъдете нащрек за това. В днешно време нормата за повечето букмейкъри е, че няма да ви начисляват допълнителни такси, когато извършвате финансова транзакция в техния уебсайт. Все пак има някои букмейкъри, които правят това. Бъдете особено предпазливи относно условията, в които се посочва, че букмейкърът ще ви начисли фиксирана такса за всяко теглене, напр. 10%. Ако искате да изтеглите 400 лева, такса от 40 лева е нелепа и на всяка цена трябва да избягвате букмейкъри с такива условия.
  • Време за теглене – трябва да се стремите към залагания в букмейкърите, които предлагат много бързи срокове за изтегляне. Най-добрите букмейкъри в бранша не се нуждаят от повече от ден, за да ви платят, като най-добрите от тях извършват това действие незабавно при поискване. Въпреки това, има и другият тип букмейкъри, които ви карат да изчакате 5 или повече дни, преди да видите спечелените пари в банковата си сметка или електронния портфейл, което може да бъде много смущаващо. И можете да сте сигурни, че същите тези букмейкъри, които правят това, ще приемат депозита ви веднага, вместо да се колебаят 5 или повече дни дали да го приемат.

Обърнете внимание на банковите аспекти на букмейкъра. В крайна сметка, освен забавлението и тръпката зад залаганията на спорта, в края на деня това, което проницателните залагащи правят, е да печелят. Не искате да имате лошо потребителско изживяване всеки път, когато искате да изтеглите печалбата, така че избирайте внимателно своите букмейкъри.

 

Видове залози

Задължително трябва да намерите букмейкърски компании, които ще ви позволят да правите всякакви залози. Повечето букмейкъри с нисък рейтинг не поддържат някои формати на залози, което ще ви остави без голяма печалба в бъдеще.

 

Опции за Мобилни залагания

Въпреки че всички обичаме интернет, не можем винаги да сме пред нашите компютри. Проверете за да видите какви други опции предлага избраният от вас сайт за залози. Други алтернативи могат да включват залагания през смартфон и таблет, както и залагания по телефона.

Слово за мъдрите: не забравяйте да вземете предвид всички ограничения за тези алтернативи; често е необходима минимална сума за залог и / или такси за подаване на вашите залози по телефона с оператор.

 

Минимален залог

На всички играчи мечтата им е да вложат 50 стотинки на 10-кратен акумулатор, преследвайки големи печалби. Преди да регистрирате и да направите първия си депозит, хвърлете бърз поглед върху секцията с условията на букмейкъра, която показва минималния залог.

Някои букмейкъри имат суми като 2 лв за вашия минимален залог. Не бихме класифицирали това като неприемливо, но това отнема гореспоменатите възможности за акумулатор с дълъг срок. Залагайте само на букмейкъри, които отговарят на вашите минимални изисквания и залагания.

 

Лесна навигация и интуитивен интерфейс

След като разгледате всичко по-горе, проверете използваемостта на уеб сайта на букмейкъра. Правите го без усилие или ви създава излишни затруднения?

Отворете сайта на вашия лаптоп или заредете страницата на вашия смартфон. Всичко мигновено ли има смисъл? Опитайте да намерите любимия си спорт и наличните опции за игра, на която искате да заложите. Отнема ли ви повече от 10-15 секунди, за да постигнете това?

Ако навигацията и интерфейсът са объркващи, трябва да го имате в предвид. В крайна сметка често ще използвате този сайт за залози, за да залагате на спортни събития и ако той постоянно ви създава проблеми с бързото търсене, в един момент ще стане много дразнещо.

 

Дълбочина и качество на букмейкъра

Някои букмейкъри имат много ограничено покритие в спортове и лиги, като предлагат само най-популярните в световен мащаб, като английската Висша лига, Шампионска лига, НБА и т.н. А други букмейкъри, освен че покриват същите известни състезания, ви предоставят и възможност да залагате на нишови спортове и лиги.

Представете си, че сте страстен фен на снукъра или имате местни познания за третия кръг от аржентинския футбол. Това ви дава предимство, което ви позволява да правите стойностни залози. В такъв случай за вас е от ключово значение да намерите букмейкър, който всъщност предлага тези спортове и лиги за залагания.

За да достигнете едно по-дълбоко ниво, количеството пазари за залагания в рамките на конкретно спортно събитие също е жизненоважно. Букмейкър А може да предложи само директния пазар на парични линии 1X2 за игри на трета аржентинска дивизия, докато букмейкър Б може също да има над / под, азиатски хендикап, корнери, картони, минута на първи гол, cleen sheets и всеки друг пазар за футболни залагания, който съществува. Разбира се, че ще изберете Букмейкър Б и ще поставите по-голямата част от залозите си там.

Дълбочината на спортната книга не свършва тук. В днешно време функционалности като залагания на живо и Cash out не са конкурентни предимства за букмейкъра, а просто необходимост. Трудно е да се разбере, но все още има някои букмейкъри, които не предлагат на играчите си възможност да залагат In-play или да спечелят залога си. Когато обмисляте дали да отворите акаунт в определен сайт за спортни залагания, бързо проверете тези, за да избегнете разочарование на по-късен етап.

 

Поддръжка на клиенти

За букмейкъра, който се стреми да постигне сериозно присъствие в света на спортните залагания, е много важно да има перфектна клиентска поддръжка. Рано или късно вие като клиент ще се свържете с тези момчета. Най-вероятно ще проведете разговори за правилата и условията на бонус оферта, документи и проверка на самоличността, разяснения за депозиране и теглене и много други.

Три аспекта в поддръжката на клиенти на букмейкъра оказват най-голямо влияние върху успешното ви залагане:

  • Работно време – 24/7 е важно за вас, защото всеки път, когато имате проблем в онлайн сайта за залагания, обикновено искате да бъде фиксиран възможно най-скоро. Не бихте чакали решение до следващия ден поради факта, че поддръжката на клиенти на букмейкъра работи само до 22:00 и няма нощни смени.
  • Начин на контакт – Внимавайте за компании, които предоставят само имейл като форма за връзка. Този тип комуникация може да отнеме дни или дори седмици, за да се материализира правилно. Това, от което се нуждаете при онлайн залагания на спорт, е за предпочитане чат на живо, но и телефонен номер за контакт. Това са формите за контакт, които се очаква бързо да разрешат проблема ви.
  • Цялостна полезност – Отличното качество на поддръжката на клиентите оставя много положително впечатление на залагащите. За разлика от това, некомпетентен агент за поддръжка, който не може да адресира вашите запитвания адекватно, може да остави кисел вкус в устата ви, което води до въпроса ви дали залагането в този букмейкър си струва да продължите. Тествайте агентите за поддръжка, преди да отворите акаунт. Отидете на чата на живо и им задайте изясняващи въпроси относно техния бонус за първи депозит. Ако е необходимо, се преструвайте, че не разбирате ключови условия, дори и в действителност. Това е прекрасен тест, който ще ви каже много за цялостното качество на букмейкъра. Тези компании знаят решаващата роля, която играе поддръжката на клиентите, за да гарантират удовлетвореността на играчите. Ако букмейкърът не е инвестирал необходимите ресурси за компетентна и приятелска поддръжка на клиенти, не можете да очаквате отлично качество в останалите елементи, допринасящи за клиентското ви изживяване, като разнообразие от банкови методи, добри бонуси и промоции и т.н.

 

Заключение

В света на залаганията има множество онлайн букмейкъри, които се състезават помежду си, за да привлекат вниманието ви като потенциален клиент. Същото важи за усилията, които полагат, за да ви задържат като клиент, след като отворите сметка при тях.

В тази статия са очертани основните променливи, които трябва да се вземат предвид преди откриване на сметка. Изберете разумно къде да се регистрирате и дайте добър тласък на вашия успех за спортни залагания.